Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
По повод 24-ти май, Деня на българската просвета и култура, председателят на 42-рото Народно събрание Михаил Миков изпрати поздравителни картички на директорите на всички български училища в страната и чужбина
23/05/2014

По повод 24-ти май, Деня на българската просвета и култура, председателят на 42-рото Народно събрание Михаил Миков изпрати поздравителни картички на директорите на всички български училища в страната и чужбина.

„Днес почитаме делото на Светите братя Кирил и Методий, които създадоха нашата писменост, но и на всички техни последователи, които с усилията и себеотдаването си на благородната кауза успяха да съхранят и утвърдят българския дух, да обогатят нашата култура и да развият нашата просвета. Тяхното дело ни даде много – собствено четмо и писмо, но и собствена идентичност, желание за просветление и учение, чувство на гордост за принадлежност към българската нация, самочувствието да пишем и творим на родната си азбука“, пише председателят на Народното събрание до българските учители.

Той им пожелава никога да не губят тази гордост и това самочувствие. „Нека, основани на великото дело на българските просветители, погледнем с оптимизъм към утрешния ден! Нека не спираме да предаваме искрата на просветлението на децата ни! Колкото по-силно свети тя, толкова по-голяма ще е благодарността на идните поколения, за да пребъде България“, пише още председателят на Народното събрание.

Михаил Миков изпрати поздравителни картички и на всички учители от Видинския регион.

„Бъдете силни да вдъхновявате и увличате по пътя към знанието младите, да отключвате ума и таланта им и да разпалвате въображението им за новото и непознатото! Разбирам, че днес, както през Възраждането, това  е истинско предизвикателство, но вие всеки ден доказвате, че сте истински последователи на първоучителите – Светите братя Кирил и Методий. 24-ти май е преди всичко ваш празник и с дълбоко уважение към труда ви искам да пожелая здраве, успехи, творческа енергия и оптимизъм!“, пише Михаил Миков в поздрава си до видинските учители.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на председател на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество

    Последни новини