Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Парламентът отхвърли вота на недоверие към правителството на Пламен Орешарски със 116 гласа „против“, 93 "за" и без въздържали се
30/05/2014

Парламентът отхвърли вота на недоверие към правителството на Пламен Орешарски със 116 гласа „против“, 93 "за" и без въздържали се. Искането за гласуване на недоверие на кабинета беше внесено от ПГ на ПП ГЕРБ. В пленарната зала присъстваха премиерът Пламен Орешарски и министри от кабинета.

Министър-председателят Пламен Орешарски благодари за подкрепата и увери парламента, че кабинетът ще продължи да работи за оздравяване на енергетиката. Премиерът подчерта, че енергетиката е тема, по която трябва да се водят дискусии и имало нужда от градивно обсъждане, защото решенията днес щели да дадат отражение след 5-10 и повече години. Най-големите грешки в енергетиката според него са направени през 2000 и 2012 година. В последната една година правителството беше принудено да вземе редица мерки, отбеляза Пламен Орешарски. По думите му днес пазарът на електроенергия бил значително по-балансиран. В ход е либерализацията, която беше ненужно забавена в предишните години, допълни той.

"Благодаря на всички народни представители, които подкрепиха работата на кабинета, както и на колегите от опозицията, които изказаха критични бележки. Бих се радвал, ако те са градивно критични, а не целенасочено неконструктивни", подчерта още Пламен Орешарски.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на председател на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество

Избор на заместник-председател и двама членове на Комисията за регулиране на съобщенията

    Последни новини