Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Народните представители почетоха с едноминутно мълчание паметта на жертвите от наводненията, пред стихията всички да бъдем по-обединени, призова председателят на парламента Михаил Миков
20/06/2014

Пред стихията всички да бъдем по-обединени, призова председателят на Народното събрание Михаил Миков по повод ситуацията след тежките наводнения в страната. По негово предложение народните представители почетоха с едноминутно мълчание паметта на жертвите от бедствието.

Михаил Миков съобщи, че ако се налага Народното събрание да взема решения от извънреден характер, ще свика извънредно заседание на парламента. По думите му засега няма необходимост, държавните институции реагират адекватно, службите на пожарната, полицията, гражданска защита са на място.

Председателят на Народното събрание информира, че поддържа постоянна връзка с министър-председателя Пламен Орешарски, с вицепремиера Цветлин Йовчев, с министрите, които са във Варна и в другите наводнени райони на България.

Председателят  на парламента Михаил Миков изпрати чрез кмета на Варна Иван Портних съболезнователен адрес до семействата и близките на загиналите и пострадалите при наводнението в квартал „Аспарухово” и до гражданите на Варна.

Михаил Миков изразява своите съболезнования и съчувствие по повод тежката загуба и уверява, че засегнатите от бедствието не са сами в тези мигове на изпитания.

„Вярвам, споделяме общото разбиране, че най-важното в момента са единните усилия на държавните органи, местната власт и гражданите за преодоляване на последиците от природното бедствие и предотвратяване на нови подобни трагедии”, пише председателят на парламента. Той изразява надеждата си, че с общи усилия последиците от природното бедствие бързо ще бъдат преодолени и ще бъде възстановен нормалният и спокоен ритъм на живот в града.

Председателят на Народното събрание изпрати и писмо чрез кмета на Добрич Детелина Николова до семействата и близките на пострадалите от наводненията в общината и гражданите на Добрич.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект на Конституция на Република България

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на членове на Комисията за енергийно и водно регулиране

Избор на председател и членове на Комисията за защита на личните данни

Избор на председател на Комисията за енергийно и водно регулиране

Избор на член на Централната избирателна комисия

    Последни новини