Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Парламентът изслуша министър-председателя Бойко Борисов във връзка с изявлението на руския президент Владимир Путин за "Южен поток"
03/12/2014

Парламентът изслуша министър-председателя Бойко Борисов във връзка с изявлението на президента на Руската федерация Владимир Путин за прекратяване на строителството на газопровода "Южен поток“.

Премиерът Бойко Борисов се обърна към парламента с молба да възложи на правителството "силово" да получи подписаните договори за "Южен поток". Бойко Борисов подчерта, че е важна подкрепата на българския парламент, за да може "Южен поток" да бъде спасен. Не приемам за диверсификация, ако руският газ заобиколи България и дойде през Гърция, заяви премиерът. И декларира, че ще настоява в Брюксел да чуе от Гърция дали ще ни дава този газ в съответствие с Третия либерализационен пакет. Министър-председателят отбеляза, че, за съжаление, са се забавили процедурите по изграждането на интерконекторните връзки.

Депутатите няма да обсъдят проекта на декларация, предложен от ПГ на "БСП лява България", относно критичната ситуация по проекта "Южен поток". Процедурното предложение за разглеждане на внесената позиция на днешното заседание беше отхвърлено с 97 гласа "за", 20 "против" и 78 въздържали се и при прегласуването. От БСП, ДПС, БДЦ, "Атака" и АБВ подкрепиха обсъждането на въпроса, останалите политически сили в парламента гласуваха против и въздържали се.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

    Последни новини