Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Председателят на Народното събрание Цецка Цачева получи плакет, посветен на 90-ата годишнина от освещаването на Патриаршеската катедрала „Св. Александър Невски”
15/12/2014

Председателят на Народното събрание Цецка Цачева получи плакет, посветен на 90-ата годишнина от освещаването на Патриаршеската катедрала „Св. Александър Невски”. Почетният плакет й бе връчен от Негово преосвещенство Тивериополски епископ Тихон с пожелание за здраве и благополучие.

В хода на разговора беше обсъдена темата за предстоящата реставрация на храм-паметника „Св. Александър Невски”. Честваме този празник с особена радост, защото вече църквата разполага с официален документ за собственост, но в бъдеще ни предстоят и доста сериозни действия по отношение на реконструкцията на Патриаршеската катедрала, посочи Негово преосвещенство Тивериополски епископ Тихон.

На срещата присъства още и Валентин Заяков, член на църковното настоятелство на Патриаршеската катедрала „Св. Александър Невски”.

Плакетът, с който беше удостоен председателят на парламента Цецка Цачева, е изработен от пловдивския скулптор Георги Андреев.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

    Последни новини