Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Председателят на парламента Цецка Цачева връчи почетен плакет на Народното събрание на изявения български юрист проф. д-р Кино Лазаров
16/12/2014

Председателят на парламента Цецка Цачева връчи на 16 декември 2014 г. почетен плакет на Народното събрание на изявения български юрист и уважаван специалист в областта на административното право и процес проф. д-р Кино Лазаров. „Имам удоволствието да Ви подаря този знак с огромен респект към Вас и изразявайки благодарността на множеството Ваши ученици”, обърна се председателят на Народното събрание към професора.

Цецка Цачева отбеляза, че се отнася с голямо уважение към научната и преподавателската дейност на проф. Лазаров и подчерта, че той е сред авторите на действащия Административно-процесуален кодекс. Председателят на парламента посочи, че с удоволствие би се запознала с поезията на проф. Лазаров, защото вярва, че тя е израз на неговата богата душевност и вътрешна красота. „За поезията има време, тя е по-дълга от закона”, отвърна изтъкнатият юрист.

На срещата Маргарита Стойчева, председател на Общинския съвет на Долни Дъбник, съобщи решението на съвета от 21 ноември 2014 г., с което проф. д-р Кино Лазаров е обявен за почетен гражданин на общината. Приемете званието като символ на вечната връзка с родния Ви град, обърна се тя към изявения юрист. Кметът на Долни Дъбник Борислав Станимиров пожела на проф. Лазаров здраве и посочи, че удостояването му с почетното звание е морална награда за неговия достоен труд. Юристът получи почетният знак на Долни Дъбник и знамето на общината.

Проф. д-р Кино Лазаров е роден през 1933 г. в Долни Дъбник. Завършил е Юридическия факултет на Софийския университет, след което 9 години е съдия в Плевенския районен съд. Завършва редовна аспирантура по административно право и административен процес в Института за правни науки при БАН, под научното ръководство на акад. Петко Стайнов. Той е един от доайените на Юридическия факултет на Пловдивския университет. Бил е член на три консултативни съвети по законодателство към Народното събрание, както и един от членовете на комисията по изготвяне на Конституцията, автор е на множество научни съчинения в областта на административното право и процес.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект на Конституция на Република България

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на членове на Комисията за енергийно и водно регулиране

Избор на председател и членове на Комисията за защита на личните данни

Избор на председател на Комисията за енергийно и водно регулиране

Избор на председател на Централната избирателна комисия

    Последни новини