Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
В навечерието на Коледа Народното събрание се включи в дарителската кампания за набиране на средства за купуване на музикални инструменти на изявени деца
19/12/2014

В навечерието на Коледа Народното събрание се включи в дарителската кампания за набиране на средства за купуване на музикални инструменти на изявени деца от проекта „Успелите деца на България” на фондация „Димитър Бербатов”. Народни представители от всички парламентарни групи закупиха картини от благотворителна изложба в парламента. След откриването на експозицията бяха събрани 5 230 лева в подкрепа на инициативата.

Няма по-хубаво нещо от това подобна инициатива да гостува в Народното събрание в навечерието на Коледа, каза при откриването на изложбата председателят на Народното събрание Цецка Цачева. Тя изрази признание към депутатите от всички парламентарни групи, които подпомогнаха реализирането на амбициозната цел на фондация „Димитър Бербатов” в подкрепа на млади български таланти.

Изпълнителният директор на фондация "Димитър Бербатов" Димитрина Ходжева отбеляза, че набраните средства от благотворителната изложба ще бъдат използвани за купуване на три музикални инструмента на изявени деца. За нас това събитие ще бъде успешно не просто, ако се продадат картините, а ако депутатите разпознаят тези изявени деца като значими за всички нас, защото това е потенциалът на нацията, добави тя.

Във видеопосланието си към присъстващите Димитър Бербатов благодари на народните представители, че са откликнали на молбата на фондацията му да организира благотворителна изложба в сградата на парламента. „Това скромно събитие означава повече средства във фонда за деца, които развиват своите дарби в изкуствата, науката и спорта. Не защото идва Коледа, а защото да правиш добро е привилегия по всяко време“, посочи именитият български футболист.

В Клуба на народния представител прозвучаха изпълнения на пиано на две от децата, които фондацията подкрепя – Десислава Карагьозова и Велимир Кьосев.

В изложбата в парламента са представени картини, дарени от български художници, участвали в проекта "Картина от мнозина", както и 13 детски рисунки на младите таланти от проекта "Голямото рисуване на малките художници" на артцентър "Орхидея". Събраните средства ще бъдат преведени по откритата дарителска сметка.


Послание на Димитър Бербатов към народните представители и участниците в дарителската кампания за набиране на средства за музикални инструменти на изявени деца от проекта „Успелите деца на България”

19 декември 2014 г., Клуб на народния представител


Уважаема госпожо Цачева,
уважаеми господа народни представители,

Благодаря, че сте откликнали на молбата на моята фондация да организираме в сградата на българския парламент тази малка благотворителна изложба! Благодаря на Кунка Бакалова, която по своя инициатива събра картините, както и на всеки художник, който е предоставил свое произведение! Това скромно събитие означава повече средства във фонда за децата, които развиват своите дарби в изкуствата, науките и спорта. Означава и повече реални приятели. Това ме радва, защото никой човек не може да е достатъчно силен, когато е сам.

Днес вие ще чуете изпълнението на две от нашите деца, но всички деца на фондацията са добри и заслужават подкрепа! Ще ми се да вярвам, че с вас ни предстоят още срещи и че ще правим заедно още добри неща за децата, на които страната ни ще разчита в най-близко време. Не защото идва Коледа, а защото да правиш добро е привилегия по всяко време.

Желая успех на изложбата!
И резултатна 2015 година за 43-ото Народно събрание!

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на председател на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество

Избор на заместник-председател и двама членове на Комисията за регулиране на съобщенията

    Последни новини