Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Председателят на Народното събрание Цецка Цачева награди победителите в Седмия международен турнир на младите математици на специална церемония в Аулата на Софийския университет „Св. Климент Охридски”
11/07/2015
Председателят на Народното събрание Цецка Цачева награди победителите в Седмия международен турнир на младите математици на специална церемония в Аулата на Софийския университет „Св. Климент Охридски”. Тазгодишното издание на турнира, което се проведе в София, беше спечелено от отбор ученици от Франция. В състезанието участваха над 100 младежи от Беларус, Бразилия, България, Германия, Грузия, Румъния, Русия и Франция, разпределени в 11 отбора.

Знам, че всички се вълнувате, но сигурна съм такова вълнение изпитват и вашите ръководители и преподаватели, които са посветили много часове за това да ви направят победители, обърна се председателят на парламента към участниците в математическия турнир.

Вярвам, че сте срещнали много нови приятели, докоснали сте се до българската култура, изправили сте се пред нови предизвикателства. Това е смисълът на всички човешки усилия – да разбираш и опознаваш света, да се сближаваш и свързваш с другите хора, да си поставяш високи цели и да ги постигаш с упоритост и талант, каза председателят на парламента. Не спирайте да учите, да се развивате, да се конкурирате с най-добрите, най-знаещите и най-можещите, добави тя и пожела още много победи на младите математици.

На второ място в турнира се класираха отборите на Беларус, Германия и друг френски отбор. Третото място си разделиха участниците от България, Русия и още един германски отбор.

България за първи път е домакин на математическото състезание. Турнирът е организиран от Факултета по математика и информатика на Софийския университет „Св. Климент Охридски”, съвместно с Висшето транспортно училище „Тодор Каблешков” и с подкрепата на Съюза на математиците в България.
Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на заместник-председател и двама членове на Комисията за регулиране на съобщенията

Избор на омбудсман

    Последни новини