Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Парламентът избра Димитър Радев за управител на Българската народна банка
14/07/2015

Парламентът избра Димитър Радев за управител на Българската народна банка. Той беше предложен от ПГ на ПП ГЕРБ, както и от ПГ на Реформаторския блок.

В гласуването в пленарна зала участваха 180 народни представители, от които 130 бяха "за", 16 - "против", а 34 се въздържаха. Димитър Радев положи клетва в пленарната зала. Мандатът на новия управител е шест години.

Димитър Радев е магистър по икономика, финанси и кредит. През 1994 г. специализира в Института по външни отношения на Университета Джорджтаун. Радев е бил заместник-министър на финансите в шест правителства след 1991 година. Има опит в управлението на банки - три години участва в Надзорния съвет на Търговска банка "Експресбанк" и седем години като член на Административния съвет на Банката за развитие на Съвета на Европа. През последните 14 години Радев работи в Международния валутен фонд. Парламентът прие решение за освобождаване на досегашния управител на БНБ Иван Искров.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект на Конституция на Република България

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на председател и членове на Комисията за защита на личните данни

Избор на член на Централната избирателна комисия

Избор на председател на Икономическия и социален съвет

    Последни новини