Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Председателят на Комисията за защита на конкуренцията ще разпределя производствата по Закона за обществените поръчки
29/01/2016
Председателят на Комисията за защита на конкуренцията ще разпределя производствата по Закона за обществените поръчки и ще определя служителите за проучване на жалбите. Това реши Народното събрание, което прие на второ четене текстове от проекта на нов закон за обществените поръчки.

С текстовете се регламентира, че председателят на Комисията за защита на конкуренцията образува производство с разпореждане в 3-дневен срок от постъпване на жалбата или от отстраняване на нередностите по нея. Едновременно с това той ще определя член на Комисията, който да наблюдава проучването и при необходимост да дава указания. За образуваното производство ще се уведомява възложителят, решиха народните представители.

След образуване на производството председателят на Комисията за защита на конкуренцията със заповед ще определя служители от администрацията на комисията за извършване на проучване по жалбата.

По-рано Народното събрание прекрати пълномощията на заместник-председателя на ЦИК Маргарита Златарева. На 27 януари тя е подала молба за освобождаване по лични причини, съобщи председателят на Народното събрание Цецка Цачева в началото на пленарното заседание.

Във времето за парламентарен контрол на въпроси на депутати отговаряха вицепремиерите Томислав Дончев и Румяна Бъчварова, както и министрите Петър Москов и Вежди Рашидов.
Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на председател на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество

    Последни новини