Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Председателят на Народното събрание Цецка Цачева бе удостоена от Медицинския университет в Плевен с плакет за „Изключителен принос"
12/09/2016

Председателят на Народното събрание Цецка Цачева бе удостоена от Медицинския университет в Плевен с плакет за „Изключителен принос". Отличието бе връчено от ректора проф. д-р Славчо Томов на тържествена церемония по повод откриването на новата учебна година. Той отбеляза, че решението на академичното ръководство да бъде удостоена Цецка Цачева е за нейния принос за откриване на новия Факултет по фармация.

Председателят на парламента благодари за отличието и отбеляза, че  за нея е гордост да бъде част от огромния екип, който направи така, че да бъде открит Факултет по фармация. Когато си достатъчно упорит, когато успееш да привлечеш академичната общност, градската и общинска управа, гражданите, студентите, бившите възпитаници на университета, нещата се случват, добави председателят на Народното събрание.

Цецка Цачева подчерта, че Медицинският университет в Плевен подготвя висококвалифицирани специалисти, които успешно се реализират. Тя поздрави с откриването на новата академична година преподавателите, всички студенти и специално – първокурсниците, избрали за свое поприще сложния и изключително отговорен път на лекаря.

Плевен е жив град, който диша с порива, ентусиазма и свободата на младите хора – той има настояще и бъдеще, допълни още председателят на Народното събрание.

След тържествената церемония Цецка Цачева разгледа новопостроената сграда за новия факултет и още веднъж поздрави екипа на университета за реализирането на амбициозния проект.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на заместник-председател и двама членове на Комисията за регулиране на съобщенията

Избор на омбудсман

    Последни новини