Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Заместник-председателят на Народното събрание Явор Нотев се срещна с делегация на Комисията по външни работи на Националния народен конгрес на Китайската народна република
10/07/2017
Заместник-председателят на Народното събрание Явор Нотев се срещна с делегация на Комисията по външни работи на Националния народен конгрес на Китайската народна република, водена от нейния заместник-председател Уанчун Чи. Разговорът беше по покана на председателя на Комисията по външна политика в българския парламент Джема Грозданова.

Отношенията между България и Китай имат добре зададени пътища на развитие в областта на икономиката, енергетиката и инфраструктурата, подчерта заместник-председателят на Народното събрание Явор Нотев. По думите му диалогът на политическо ниво създава добри перспективи и е важен за двете страни. Вярвам, че посещението ви ще остави удовлетворение от изпълнението на китайките проекти у нас, както и отлични впечатления от българската култура, отбеляза той.

Председателят на Комисията по външна политика в Народното събрание Джема Грозданова изрази задоволството от постигнатото по отношение на безпрепятствения внос на българско кисело мляко и млечни продукти на китайския пазар. Тя открои и подписаното споразумение в сферата за земеделието, което спомага за още по-успешното сътрудничество между България и Китай. Според Джема Грозданова България има добър потенциал в края на следващата година да организира домакинство на формата „16 + 1”, включващ страните от Централна и Източна Европа плюс Китай.

Заместник-председателят на Комисията по външни работи на Националния народен конгрес на Китайската народна република Уанчун Чи сподели, че между двете държави е налице взаимно уважение и интензивна комуникация на високо равнище, което води до положителни резултати в сферата на селското стопанство, икономиката и търговията.

В рамките на визитата си у нас чуждестранната делегация посети град Пловдив и обекти, свързани с китайски инвестиции.
Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на председател на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество

    Последни новини