Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Председателят на Народното събрание Димитър Главчев се включи в похода към връх Шипка по повод националното честване на 140 години от Шипченската епопея
26/08/2017
Председателят на Народното събрание Димитър Главчев се включи в похода към връх Шипка по повод националното честване на 140 години от Шипченската епопея.

Днес се прекланяме пред героите, които са дали живота си за свободата на България, заяви председателят на парламента на връх Шипка. Изминахме този път, за да съпреживеем събитията отпреди 140 години и по този начин да отдадем почит пред подвига на опълченците, отбеляза той. Димитър Главчев заяви, че на този ден изразяваме нашата вечна признателност пред онези, които останаха завинаги на Шипка.

Председателят на Народното събрание и народни представители присъстваха на официалната церемония пред Паметника на свободата на връх Шипка, с която беше тържествено отбелязана 140-тата годишнина от Шипченската епопея. Тя беше последвана от заупокойна молитва в криптата на Паметника на свободата и от възстановка на епичните боеве.

Днешното събитие е добър повод да покажем обединение по национални теми и чествания,  отбеляза Димитър Главчев. Той призова да помним историята си, защото народ, който познава историята си, има и бъдеще.

Председателят на парламента посети храм-паметника „Рождество Христово“ в град Шипка и поднесе цветя пред костницата, в която се съхраняват костите на близо 9000 руски и български воини, загинали в България по време на Освободителната война.
Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на заместник-председател и двама членове на Комисията за регулиране на съобщенията

Избор на председател и членове на Комисията за енергийно и водно регулиране

Избор на управител на НЗОК

    Последни новини