Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Заръката на строителите на Димитровград е да съграждаме бъдещето с трудолюбие, енергия и вдъхновение, заяви председателят на парламента Димитър Главчев на отбелязването на 70-годишнината на града
02/09/2017
Заръката на строителите на Димитровград е да съграждаме бъдещето с трудолюбие, енергия и вдъхновение, заяви председателят на Народното събрание Димитър Главчев на тържественото отбелязване на 70-годишнината на града.

В приветствието си към жителите на града Димитър Главчев отбеляза, че Димитровград изцяло е построен от техните родители с ентусиазъм и надежда. Зад всяка сграда, зад всеки камък и тухла стои доброволният и безкористен труд на хиляди млади хора, дошли от всички краища на страната ни, за да градят нов град на брега на Марица, допълни той.

И днес този град има свой собствен архитектурен облик, съчетал миналото с настоящето - музей на открито, който тепърва ще привлича туристи и гости, посочи председателят на парламента. По думите му по-важното е, че Димитровград е запазил духа на строителите и именно това дава увереност, че има потенциал за стопанско развитие и просперитет на своите жители. Безспорно доказателство в тази посока е обявяването на града за „Община в България с най-много инвестиции за 2016 г.”

„Вие живеете и работите сред изграденото от предците ви. Това е голяма гордост, но и задължение. Вярвам, че градът ви е в добри ръце, защото вие сте гаранцията за неговия просперитет”, обърна се Димитър Главчев към димитровградчани.

Председателят на Народното събрание разговаря преди това с кмета на града Иво Димов. Димитър Главчев връчи на кмета почетен плакет на Народното събрание, а той от своя страна на председателя на парламента - юбилеен плакет по повод 70-годишнината на града.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на председател на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество

    Последни новини