Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Председателят на Народното събрание Димитър Главчев откри учебната година в 139-то основно училище „Захарий Круша” в София
15/09/2017

Председателят на Народното събрание Димитър Главчев откри първия учебен ден в 139-то основно училище „Захарий Круша” в София. Той поздрави учителите и учениците  и им пожела ведра, плодотворна и успешна година.

Председателят на парламента благодари на преподавателите за усилията, които полагат да предадат знанията си на нашите деца, да ги образоват и възпитат, да ги научат да си поставят високи цели и с труд и постоянство да ги постигат. На вас разчитаме да откривате таланта на всяко дете и да му помогнете да го развие, за да стане пълноценна личност, полезна  за себе си и обществото, заяви той. Да си учител е преди всичко призвание и отговорност, посочи Димитър Главчев и пожела на учителите  да се гордееят с постигнатото от техните ученици, да бъдат за тях авторитет и пример.

Председателят на парламента поздрави целия екип на училище „Захарий Круша“ за това, че влагат много любов, професионализъм и последователност в работата си и са развили училището като модерно образователно средище, превърнали са го в обичано място за децата. Той подчерта, че с участието си в международни проекти, чрез активния диалог и обмен с връстници от чужбина, младите хора създават приятелства отвъд границите и се запознават с различни възгледи и  начини на мислене.

Овладявайте с лекота знания, преодолявайте трудности, намирайте приятели, обърна се председателят на парламента към учениците. Днешният високотехнологичен свят дава много възможности, но успяват да ги оползотворят само интелигентните, образованите и смелите, отбеляза той.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

    Последни новини