Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Председателят на Народното събрание Димитър Главчев участва в официалната церемония по откриването на паметник на цар Симеон Велики в двора на Частно средно училище „Цар Симеон Велики” в Иваняне
15/09/2017
Председателят на Народното събрание Димитър Главчев участва в официалната церемония по откриването на паметник на цар Симеон Велики в двора на Частно средно училище „Цар Симеон Велики” в Иваняне. Първият монумент на българския владетел в София бе открит на първия учебен ден – 15 септември. Димитър Главчев поздрави инициаторите, учителите, учениците и гостите на събитието.

Национално самочувствие и достойнство се изгражда именно по този начин – чрез изучаване и познаване на историята, на нашата книжнина и култура, чрез почитане на големите имена от миналото ни, заяви в приветствието си председателят на парламента. Той отбеляза, че Симеон Велики е владетелят, с който народът ни в най-голяма степен се гордее, защото е едновременно храбър воин и талантлив пълководец, велик държавник и строител, книжовник и просветител.

На тържеството по повод откриването на учебната година той пожела на добър час на децата, които за пръв път прекрачват училищния праг и на всички ученици, които през тази година ще придобиват нови знания.

Бъдете отворени към света, образовайте се, вземете най-доброто от учителите си, както е направил вашият патрон, пожела Димитър Главчев на учениците.
Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

    Последни новини