Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
През 2017 г. на терен са работили 215 здравни медиатори, догодина те ще бъдат 230 в 117 български общини, заяви председателят на Комисията по здравеопазването д-р Даниела Дариткова при откриването на информационни щандове на „Национална мрежа на здравните медиатори”
16/11/2017

През 2017 г. на терен са работили 215 здравни медиатори, догодина те ще бъдат 230 в 117 български общини. Това заяви председателят на парламентарната Комисия по здравеопазването д-р Даниела Дариткова при откриването на информационни щандове, на които от Сдружение „Национална мрежа на здравните медиатори” предоставиха информация за дейността и постиженията си.

Д-р Даниела Дариткова подчерта, че през 2001 г. в България е имало едва 5 здравни медиатори и те са били финансирани по проекти. През 2006 г. те вече са 57 и дейността им се финансира от държавата, а през 2018 г.  ще бъдат 230 и ще работят в 117 български общини, посочи председателят на Комисията по здравеопазването.

Подкрепата на здравните медиатори е един от малкото примери за приемственост, последователност и реална инвестиция в профилактика, която не зависи от динамиката на политическите промени, заяви д-р Даниела Дариткова. Тя благодари на всички, които работят на терен, пазят доброто име на здравните медиатори и дават възможност то да се утвърди. Пожелавам ви все така упорито, вдъхновено и професионално да вършите своята работа, обърна се председателят на Комисията по здравеопазването към присъстващите медиатори.

От Сдружение „Национална мрежа на здравните медиатори” отбелязаха, че парламентарната Комисия по здравеопазването вече дълги години подкрепя тяхната дейност и под нейната егида са проведени 11 срещи по имунопрофилактика. Сдружението ни е най-голямата организация, която работи на терен и се доказа със своите дейности и постигнати резултати, посочиха от организацията.

На представянето на информационните щандове присъстваха заместник-председателите на Народното събрание д-р Нигяр Джафер и Явор Нотев, членове на Комисията по здравеопазването и народни представители от различни парламентарни групи.

По повод 10 годишнината от създаването на Сдружение „Национална мрежа на здравните медиатори” в Народното събрание беше организирана дискусия.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

    Последни новини