Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева откри изложбата "Малкият човек в Голямата война" в Националния военноисторически музей
21/11/2017

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева откри изложбата  "Малкият човек в Голямата война" в Националния военноисторически музей заедно с министъра на отбраната Красимир Каракачанов. Експозицията е част от Националния план за отбелязване на 100 години от Първата световна война и участието на България в нея.

Тази вечер виждаме войната от другата страна – не героичната, а тъжната, отбеляза председателят на парламента на откриването. Тези дълбоко разтърсващи кадри трябва да се помнят, да разказваме на нашите деца за тази част от нашето минало и за обикновените хора, допълни Цвета Караянчева. Тя призова да помним онези българи, тръгнали на война, оставили семействата си и децата си и за една вечер станали войници, за да защитават и обединяват Родината си. Нека помним, че те са се били заедно за България и че големите дела се правят от малките и обикновени хора, подчерта още председателят на Народното събрание.

Затова и ние днес – като политици, трябва да бъдем обединени – така, както пише на сградата на Народното събрание – „Съединението прави силата“, отбеляза на откриването Цвета Караянчева.

Изложбата проследява голямата война през очите на малкия човек – войникът, изпратен по бойните полета, съпругата, останала сама в борбата за оцеляване, децата, изгубили детството си.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на заместник-председател и двама членове на Комисията за регулиране на съобщенията

Избор на омбудсман

    Последни новини