Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Емил Христов е новият заместник-председател на Народното събрание
23/11/2017

Емил Христов от ПГ на ПП ГЕРБ е новият заместник-председател на Народното събрание. Председателят на ПГ на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов представи номинацията на Емил Христов.

Той е завършил Висше военно училище в Шумен и Военната академия в София, работил е два мандата като председател на Общинския съвет в Стара Загора, както и в Националната асоциация на председателите на общински съвети в България. Смятаме, че с натрупания опит и с неговата активност като народен представител ще може да бъде достоен заместник-председател на парламента, заяви Цветан Цветанов.

Народното събрание прие на второ четене промени в Закона за Министерството на вътрешните работи, с които се изменя и Законът за движение по пътищата. При установяване на опасна техническа неизправност при техническия преглед, временно ще се отнема регистрацията на автомобила, реши парламентът. МВР и Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация" ще обменят технически данни за регистрираните превозни средства и за периодичните им технически прегледи. В случаите, когато при извършване на периодичен технически преглед се установи опасна техническа неизправност, Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация" ще уведомява МВР за временно отнемане регистрацията на неизправното превозно средство. След получаване на уведомлението, с отбелязване в автоматизираната информационна система на МВР, временно ще се отнема регистрацията и ще се уведомява собственикът на превозното средство.

След отстраняване на опасната техническа неизправност и след като неизправното превозно средство е преминало периодичен технически преглед, Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация" ще уведомява МВР и ползването на превозното средство ще се разрешава отново, като няма да се осъществява нова процедура за неговата регистрация.

С глоба от 500 до 3000 лв. ще се наказва водач, който, без да спазва установения ред, навлиза след пътен знак, забраняващ навлизането на подобно превозно средство с размери, маса или натоварване на ос над означените, реши парламентът.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на председател на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество

Избор на заместник-председател и двама членове на Комисията за регулиране на съобщенията

    Последни новини