Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева присъства в Карлово на представянето на книгата „Азъ служихъ при Дранговъ“
23/11/2017
Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева присъства в Карлово на представянето на книгата „Азъ служихъ при Дранговъ“.

За хора като Дрангов трябва да си спомняме, защото той е история, храброст, достоен български офицер, отбеляза председателят на парламента. За такива родолюбиви българи трябва да разказваме на нашите децата, добави още Цвета Караянчева.

Преди това председателят на парламента прие почетния строй на представителните роти от 61-ва механизирана бригада в Карлово.

Книгата на Красимир Узунов е посветена на живота и делото на полковник Борис Дрангов, командир на 5-ти пехотен Македонски полк, изтъкнат военачалник и военен педагог, участник в Илинденско-Преображенското въстание, в Балканската, Междусъюзническата и Първата световна война.

Във „Вечерта по отечестволюбие“, на която беше представена книгата, участваха председателят на Комисията по отбрана Константин Попов и народните представители Пламен Манушев, Жельо Бойчев и Веска Ненчева.
Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Избор на член на Съвета за електронни медии

    Последни новини