Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
СУ „Св. Климент Охридски“ е средище на научна и образователна дейност, на прогресивни идеи, на свободомислие и достойнство, заяви председателят на парламента Цвета Караянчева на честването на патронния празник на университета
25/11/2017

Софийският университет „Св. Климент Охридски“ е средище на научна и образователна дейност, на прогресивни идеи, на свободомислие и достойнство, заяви председателят на Народното събрание Цвета Караянчева в приветствието си към преподавателите и студентите на академичното тържество по повод патронния празник на първото българско висше училище.

На тези банки са седяли и от тези катедри са преподавали видни учени, общественици, интелектуалци, писатели, политици, отбеляза още председателят на Народното събрание. Всеизвестни са многото имена на бивши възпитаници на университета, оставили дълбоки следи не само в българския, но и в европейския обществен и политически живот, допълни Цвета Караянчева.

И днес студентите на Софийския университет са неговият най-ценен капитал и доказателство за способността му да изгражда личности, които заемат достойно място сред нашия културен, управленски и стопански елит, подчерта още председателят на парламента.

Цвета Караянчева изрази увереност, че университетът ще продължава да следва мисията си – да създава наука и осигурява образование на световно ниво.

Преди това председателят на парламента и народни представители поднесоха цветя пред паметника на Св. Климент Охридски.

Две шествия се срещнаха пред образа на светеца и просветителя – на Светия синод и на академичното ръководство на университета. Пред него се поклониха много граждани, настоящи и бивши възпитаници на висшето учебно заведение.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на председател на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество

    Последни новини