Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева връчи годишната награда „Агробизнесмен на България” за 2017 г.
06/12/2017

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева връчи годишната награда „Агробизнесмен на България” за 2017 г. Призът, който се присъжда от 1991 г. от вестник „Български фермер”, получи Николай Стефчов.

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева отбеляза, че българското земеделие е много важна част от икономиката, а с европейските средства, които получава,  има възможност да стане още по-модерен и добре развит отрасъл.

В приветствието си към участниците в годишната среща на агробизнеса с ръководствата на Министерството на земеделието, храните и горите и Държавен фонд „Земеделие“ председателят на парламента подчерта, че 73 процента от европейските средства се усвояват от българските земеделски производители. Стремим се максимално да улесним този процес и разчитаме на вас, ако има някакви проблеми, заедно да направим така, че тези субсидии да стигат по-бързо и по-лесно до всеки земеделски производител, отбеляза Цвета Караянчева.

Вестник „Български фермер” има своите традиции, той информира българските земеделци, зачита мнението им и задава темите от дневния ред на българския аграрен сектор, отбеляза Цвета Караянчева. Тя поздрави редакционния екип на вестника и пожела още дълги години изданието да помага на българските фермери и да им представя най-новите неща в областта на земеделието.

Наградата „Агробизнесмен на България”, която се присъжда от 1991 г., е за изявен и заслужил със своите идеи, проекти и иновации бизнесмен, чиито усилия помагат за това българското земеделие да бъде на нивото на сектора във водещите аграрни страни в Европа и по света.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Избор на управител на НЗОК 2018

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на заместник-председател и двама членове на Комисията за регулиране на съобщенията

Избор на председател и членове на Комисията за енергийно и водно регулиране

Избор на управител на НЗОК

    Последни новини