Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
проф. Огнян Герджиков се срещна с председателя на Събранието на Португалската република
20/09/2004
Председателят на Народното събрание проф. Огнян Герджиков се срещна с председателя на Събранието на Португалската република Жоау Бошку Соариш Мота Амарал.

С голямо желание ще очаквам датата януари 2007 г., когато България ще стане пълноправен член на ЕС, подчерта председателят на Събранието на Португалската република Жоау Бошку Соариш Мота Амарал след срещата си с председателя на Народното събрание.
Проф. Огнян Герджиков благодари на португалската страна за всестранната подкрепа по пътя на България към ЕС и за приемането на страната в НАТО. Той изрази надежда пред госта, че в доклада за напредъка на България Европейската комисия ще посочи, че страната изпълнява ангажиментите си по преговорните глави.
Двамата констатираха отличните двустранни отношения между България и Португалия. Независимо от географската отдалеченост, ние възприемаме Португалия като перспективен икономически партньор и това налага да динамизираме доизграждането на договорно-правната база между двете страни с надеждата, че в близка перспектива ще бъдем членки на едно общо семейство - европейското, допълни проф. Герджиков.
На разговора председателите на двата парламента отбелязаха, че през последната година се наблюдава увеличение на потока от туристи в двете посоки.
Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект на Конституция на Република България

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на председател и членове на Комисията за защита на личните данни

Избор на член на Централната избирателна комисия

Избор на председател на Икономическия и социален съвет

    Последни новини