Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева връчи на проф. Николай Овчаров голямата награда „Чудесата на България” в категория „Културно-историческа атракция”
19/12/2017

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева връчи на проф. Николай Овчаров голямата награда „Чудесата на България” в категория „Културно-историческа атракция”. Победител е археологически комплекс Перперикон.

Цвета Караянчева отбеляза, че за нея е особено вълнуващо да връчи наградата на проф. Овчаров. Тя пожела на изтъкнатия български археолог да продължи да работи все така вдъхновено и неуморно, както и досега.

Поздравявам вестник „Стандарт” за прекрасната инициатива „Чудесата на България”, заяви Цвета Караянчева. По думите й изданието е превърнало кампанията в патриотична кауза, която ни зарежда, обединява и ни прави по-силни пред света. Тя показва нашата история, това, че сме дали много на света, защото сме древна нация, имаме какво да покажем и с какво да се гордеем, добави председателят на парламента.

В церемонията по връчване на годишните награди „Чудесата на България” участваха вицепрезидентът Илияна Йотова, министърът на културата Боил Банов, председателят на парламентарната Комисия по културата и медиите Вежди Рашидов, народни представители, кметове и др.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на заместник-председател и двама членове на Комисията за регулиране на съобщенията

Избор на председател и членове на Комисията за енергийно и водно регулиране

Избор на управител на НЗОК

    Последни новини