Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева връчи наградата „Студент на годината за 2017”
19/12/2017

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева връчи наградата „Студент на годината за 2017” на официална церемония, на която бяха обявени носителите на Националния приз „Студент на годината” на Националното представителство на студентските съвети.

Наградата получи Анна Мария Любчова – Атанасова от СУ „Св. Климент Охридски“, специалност „Право“, която през 2017 г. е участвала в отбора на Софийския университет в най-голямото международно състезание по право на ЕС.

Тази вечер е празник на младостта, на таланта, на креативността, на изкуството и иновациите, отбеляза председателят на Народното събрание Цвета Караянчева в приветствието си към участниците и гостите на церемонията.

Тя поздрави всички наградени и номинирани студенти. Вие сте днешните будители – хората, заредени с енергия, знание, талант и умения, отбеляза тя. Благодарения на такива способни млади хора като вас България ще продължи уверено напред и ще пребъде, добави още председателят на парламента. Цвета Караянчева им пожела да прославят страната ни със своите успехи и да предават своите знания и на идните поколения.

Целта на Националния приз „Студент на годината” е да отличи най-активните студенти във всички области на науката, изкуството и спорта. Той се присъжда за единадесети път. Награди получиха младежи, които учат в специалностите педагогически науки, хуманитарни науки, социални науки, стопански науки, правни науки, природни науки, информатика и математика, технически науки, аграрни науки и ветеринарна медицина, здравеопазване, спорт, изкуства, сигурност и отбрана, както и чуждестранен студент в България и докторант.

В церемонията участваха председатели на парламентарни комисии и народни представители.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Избор на управител на НЗОК 2018

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на заместник-председател и двама членове на Комисията за регулиране на съобщенията

Избор на председател и членове на Комисията за енергийно и водно регулиране

Избор на управител на НЗОК

    Последни новини