Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
С традиционни коледарски песни, танци и наричания за здраве Ансамбъл "Българе" поздрави народните представители и журналистите в парламента
20/12/2017

С традиционни коледарски песни, танци и наричания за здраве Ансамбъл "Българе" поздрави народните представители и журналистите в парламента. Танцьорите и музикантите бяха гости на Народното събрание по покана на председателя на парламента Цвета Караянчева.

Ръководителят на ансамбъла Христо Димитров пожела на народните представители "родопско дълголетие, македонска вяра и упоритост, шопско самочувствие и чувство за хумор, северняшка предприемчивост, добруджанско трудолюбие и тракийско материално благополучие".

Цвета Караянчева благодари на изпълнителите за това, че са пресъздали автентичния български фолклорен обичай коледуване и пожела на всички присъстващи здраве и много късмет през следващата година. Танцьорите обиколиха с коледно мъжко хоро Народното събрание.

Според народната традиция от Игнажден (20 декември) започва подготовката на коледарите, които разучават коледни песни, създават коледарските групи и определят техните водачи.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на заместник-председател и двама членове на Комисията за регулиране на съобщенията

Избор на председател и членове на Комисията за енергийно и водно регулиране

Избор на управител на НЗОК

    Последни новини