Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева участва в честванията по повод 140-тата годишнина от Освобождението на град Казанлък
08/01/2018
Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева участва в честванията по повод 140-тата годишнина от Освобождението на град Казанлък.

Днес, когато се прекланяме пред загиналите герои, знаем, че те се биха достойно и храбро, те са нашият пример за мъжество, стоицизъм и мерило за любовта към Отечеството, отбеляза Цвета Караянчева в словото си на тържествената заря-проверка по случай  годишнината.

Преди това тя прие строя и поздрави почетния караул от представителни части на 61-ва Стрямска механизирана бригада. С историческа възстановка жителите на Казанлък пресъздадоха събития преди 140 години, когато градът е окончателно е освободен.

Историческите събития са повод да преосмислим отново делото на героите в името на националната ни кауза и национално обединение, допълни още в приветствието си председателят на парламента.

Цвета Караянчева призова да помним миналото, да бъдем обединени като народ и да гледаме напред. Така както Казанлък е в центъра на България, така и България през следващите месеци ще бъде в центъра на Европейския съюз, ще реди дневния ред на Европа и ще бъде стожер на сигурността, добави председателят на Народното събрание.

Днес, когато празнуваме 140 години от Освобождението на Казанлък, трябва да заявим, че с гордост можем да градим своето бъдеще и можем да изграждаме мостове, подчерта Цвета Караянчева. Нека помним, че величието на Родината ни се гради от делото на достойно живелите и загинали български герои, добави тя.
Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

    Последни новини