Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Председателят на Комисията по отбрана ген. Константин Попов проведе срещи с представители на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва и на Съюза на офицерите от резерва “Атлантик” по тяхна инициатива
16/01/2018

Председателят на Комисията по отбрана ген. Константин Попов проведе срещи с представители на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва и на Съюза на офицерите от резерва “Атлантик” по тяхна инициатива.

Основен акцент в разговора с ген. Златан Стойков – председател на СОСЗР, бяха предприетите стъпки от Съюза за обединение на всички военно-патриотични организации на основата на споделени общи цели и идеи. По време на срещата ген. Стойков представи и дейностите на Съюза по подготовката на Закон за запасното воинство. Идеята е в него да бъдат регламентирани правата, задълженията и приносът на бъдещата организация към държавата и обществото.

Председателят на Комисията ген. Попов приветства намеренията за обединение и допълни, че спазването на принципа за надпартийност е категорично условие за организацията и работата на бъдещия Съюз. По такъв начин същият ще завоюва авторитета на обществото и ще покаже своята значимост, каза още ген. Попов.

На срещата с представителите на Съюза на офицерите от резерва “Атлантик”, бяха обсъдени въпроси по отношение на развитието на отбранителните способности на въоръжените сили. Генерал-майор от резерва Ангел Златилов - председател на УС на СОР “Атлантик”, представи вижданията на Съюза за развитието на организацията през 2018 г. По време на срещата беше изразено становище на организацията, че е необходимо да бъдат ускорени процесите по модернизацията на Българската армия. От своя страна ген. Попов увери, че Комисията по отбрана работи ангажирано и пълноценно по поставения въпрос.

И на двете срещи бяха споделени мнения свързани с материалната база и условията за работа на организациите.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

    Последни новини