Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Делегация на НС се срещна с председателя на Комисията по разузнаване и сигурност в британския парламент
17/01/2018

Делегация на Народното събрание проведе работна среща с председателя на Комисията по разузнаване и сигурност в парламента на Великобритания Доминик Грийв. В българската делегация участват председателят на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред Цветан Цветанов, председателят на Комисията за контрол над службите за сигурност, прилагането и използването на специалните разузнавателни средства Димитър Лазаров и народните представители Филип Попов и Мустафа Карадайъ, които са членове на двете комисии. Посещението в Лондон е по покана на посланика на Великобритания в България Н. Пр. Ема Хопкинс.

По време на работната среща Доминик Грийв представи акценти и добри практики от работата на Комисията по разузнаване и сигурност. Обсъждана беше и законовата рамка на функциониране на комисията в британския парламент. Депутатите от българска страна споделиха своите виждания по редица актуални теми, свързани със сектор „Сигурност“ и контрола на СРС.

Българската делегация продължава своето посещение в Лондон с редица срещи, включително в Министерството на вътрешните работи и Националната агенция за борба с престъпността. По време на разговорите ще бъдат обсъждани процедурите за надзор и парламентарен контрол на използването на СРС.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

    Последни новини