Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева откри изложбата „Епопея за незабравимите български опълченци“ в изложбената зала „Триъгълната кула на Сердика“ на Регионалния исторически музей – София
17/01/2018
Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева откри изложбата „Епопея за незабравимите български опълченци“ в изложбената зала „Триъгълната кула на Сердика“ на Регионалния исторически музей – София.

Това, което тази вечер виждаме, е част от нашата героична история, нашата гордост, отбеляза в приветствието си председателят на парламента. Тук виждаме колко свидни жертви за свободата на България сме дали, добави тя. Априлското въстание по думите й е нашата национална революция, която показа на света, че България има нужда от свобода, че има герои.

Пожелавам повече граждани да видят тази изложба, защото няма нищо по-ценно от миналото, от нашата история, от всичко това, с което се гордеем, че сме българи, заяви още Цвета Караянчева.

Фотографската експозиция е посветена на 140 години от Освобождението на София и България, а неин автор е д-р Тошо Пейков. На събитието в 140 фотографии се представят символично 140 мига от живота на Българското опълчение.
Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

    Последни новини