Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева направи изявление във връзка с пресконференцията на президента на Република България по повод една година от мандата му
24/01/2018

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева направи изявление във връзка с пресконференцията на президента на Република България по повод една година от мандата му.

Цвета Караянчева смята, че държавният глава е обрисувал мрачна картина на България, а зад думите му за безразличие от страна на Брюксел и липса на „разбиране и съдействие“ се крие прикрит израз на раздразнение заради силната европейска подкрепа за правителството.

Тя посочи, че всяка парламентарна група гласува съобразно предизборната програма, с която е избрана в Народното събрание. Мнозинството подкрепя избрания от него Министерски съвет и това не се нарича „нотариат, официализиращ решения“, а отговорност към избирателите, които са избрали народните си представители, именно за да гласуват така. Това е част от демократичния процес, подчерта още тя.

Цвета Караянчева отбеляза, че критично ниското доверие в Народното събрание се дължи на много фактори. „То в голяма степен се дължи и на грубите и непремерени нападки и на държавния глава, който по Конституция трябва да обединява нацията и да води диалог с останалите институции, а не да раздава обидни квалификации“, заяви още председателят на парламента.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

    Последни новини