Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Проф. Огнян Герджиков се срещна с председателя на Националното събрание на Азербайджан Муртуз Алескеров
28/09/2004
Председателят на Нардното събрание проф. Огнян Герджиков се срещна с председателя на Националното събрание /Милли Меджлиса/ на Азербайджан Муртуз Алескеров.

От изграждащия се в момента нефтопровод Баку-Тбилиси-Джейхан може да бъде направено отклонение, което да захрани България и други европейски страни, подчерта председателят на Националното събрание /Милли Меджлиса/ на Азербайджан Муртуз Алескеров. Той отбеляза, че по време на предстоящата през октомври визита на президента Георги Първанов в Азербайджан, придружаващите го министри ще обсъждат проблема.
Председателят на Народното събрание проф. Огнян Герджиков подчерта на срещата, че България ще работи за активизиране на двустранните отношение. Двамата бяха единодушни, че търговско-икономическите отношения са на ниско равнище. Според председателя на парламента това е необичайно, тъй като Азербайджан е крупен производител на нефт и газ, а България е вносител на тези енергоносители.
Проф. Герджиков допълни още, че България има интерес и от засилване на транспортното сътрудничество, както на двустранна основа, така и в рамките на многостранното споразумение за транспортния коридор "Трасека", който свърза Европа, Кавказ, Азия. И двете страни са за активизиране на отношенията във всички области, което е в контекста на общата ни европейска и евроатлантическа интеграция.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект на Конституция на Република България

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на председател и членове на Комисията за защита на личните данни

Избор на член на Централната избирателна комисия

Избор на председател на Икономическия и социален съвет

    Последни новини