Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Едни от първите печатни издания на книгите „Бай Ганьо” и „До Чикаго и назад” на Алеко Константинов представя изложба в Народното събрание по повод 155 години от рождението му
19/04/2018
В Народното събрание беше открита изложба, посветена на 155 години от рождението на двама големи българи – Алеко Константинов и Цветан Радославов. В експозицията, която се представя в парламента по инициатива на народния представител от Свищов Станислава Стоянова, са включени едни от първите печатни издания на книгите „Бай Ганьо” и „До Чикаго и назад”, визитна картичка на Алеко Константинов, както и живописни платна на Цветан Радославов – автор на българския химн.

Благодаря на инициаторите на изложбата, посветена на двама големи българи, родени в Свищов, отбеляза при откриването на експозицията заместник-председателя на Народното събрание Емил Христов. Той подчерта, че и двамата творци са оставили следа в душата на всеки българин. С техните имена сме израсли ние, с техните имена растат и нашите деца, добави Емил Христов.

Днес със съдействието на община Свищов, историческия музей и художествената галерия в града можем да реализираме една прекрасна инициатива – да представим живота и творчеството на тези емблематични за дунавския град и за България творци и общественици, посочи народният представител Станислава Стоянова.

Председателят на ПГ на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов поздрави представителите на общината и народните представители от Велико Търново за организирането на изложбата. Ние като народни представители се стараем да подкрепяме и популяризираме инициативите на община Свищов, добави той.

Сред първите, които разгледаха експозицията, бяха ученици от СУ "Васил Левски" от село Коларово, община Петрич и от столичното 23-о училище. Младежите бяха на образователна визита в Народното събрание.
Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на заместник-председател и двама членове на Комисията за регулиране на съобщенията

Избор на управител на НЗОК 2020

Избор на омбудсман

    Последни новини