Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Фотодокументалната изложба „Самолетостроенето в Казанлък“, която беше открита в Народното събрание, представя историята и достиженията на българското самолетостроене
25/04/2018
Фотодокументалната изложба „Самолетостроенето в Казанлък“, която беше открита в Народното събрание от заместник-председателя на парламента Емил Христов, представя историята и достиженията на българското самолетостроене.

В експозицията са изложени снимки от откриването на самолетната фабрика „Български Капрони” и от историята и дейността й.

Българската нация има с какво да се гордее и трябва да показваме всичко хубаво, което е създадено от българите, подчерта при откриването на изложбата Емил Христов. Едно от тези неща е българското самолетостроене, посочи той и уточни, че експозицията представя началото, развитието и успехите на самолетната фабрика в Казанлък. В нея са работили млади български инженери с отлични перспективи и възможности за развитие в други страни, но избрали да дадат своя дан за развитие на самолетостроенето в България, добави Емил Христов.

На откриването присъстваха председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, народни представители, кметът на Казанлък Галина Стоянова, кметове и общински съветници от Казанлък и гости на парламента.

Фотографската изложба е подготвена от директора на Музея на фотографията и съвременните визуални изкуства Стефан Папукчиев с подкрепата на Военна академия „Георги Стойков Раковски“. Стефан Папукчиев отбеляза, че през 30-те години на 20-ти век в България са били произведени между 800 и 900 самолета.
Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Избор на председател, заместник-председател и членове на Националното бюро за контрол на специалните разузнавателни средства

    Последни новини