Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Четири парламентарни комисии представиха успехите на Българското председателство на Съвета на ЕС пред Европейския дипломатически, икономически и академичен център
25/04/2018

Четири парламентарни комисии – по бюджет и финанси, по външна политика, по икономическа политика и туризъм и по европейските въпроси, се срещнаха с делегация от Европейския дипломатически, икономически и академичен център в Народното събрание.

Българското председателство на Съвета на Европейския съюз протича изключително успешно, заяви председателят на Комисията по европейски въпроси и контрол на европейските фондове Кристиан Вигенин. По думите му Българското председателство постига набелязаните цели и има сериозен прогрес по реализация на темите, които си е поставило. Като приоритетни теми бяха посочени интеграцията на страните от Западните Балкани, кохезионната политика, както и цифровият пазар.

Народните представители се обединиха около тезата, че присъединяването на страните от Западните Балкани в Европейския съюз е инвестиция както в сигурността на региона, така и в единен транспортен и дигитален пазар.

Кристиан Муве разясни пред народните представители работата на представляваната от него институция, като подчерта че се посещават страни, които председателстват Съвета на ЕС и организират конкретни срещи с бизнеса.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на председател на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество

Избор на заместник-председател и двама членове на Комисията за регулиране на съобщенията

    Последни новини