Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева участва в тържествената церемония по връчване на десетите юбилейни награди "Юрист на годината"
25/04/2018
Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева присъства на тържествената церемония по връчване на десетите юбилейни награди "Юрист на годината". Тя връчи на адвокатите Константинова и Ковачева отличието за „Млада кантора на годината“.

Председателят на парламента отбеляза, че призовете на сайта „Правен свят“ и Международния правен център са израз на признание за моралния авторитет и благодарност за професионални постижения на юристи, показали  високи стандарти в своята работа.

Тези награди са изключително важни, защото днес очакванията от страна на обществото към юристите са много големи, отбеляза Цвета Караянчева. Вие със своята работа имате възможност да докажете, че съдебната система отстоява и защитава правния ред, интересите на гражданите и техните законни права, обърна се тя към правистите.

Цвета Караянчева благодари за възможността да връчи наградата „Млада кантора на годината“, защото този приз се дава за първи път и за него са номинирани млади хора. Тя пожела на тазгодишните носители на авторитетните награди да продължат да влагат най-доброто от себе си, за да се радват и в бъдеще на заслужени успехи.

За юбилея на конкурса на тази церемония се въвеждат допълнителни пет категории за номинации и награди. През годините носители на приза "Юрист на годината" в различни категории са били изявени магистрати, адвокати и юристи с особено голям принос в юридическата сфера. На церемонията присъстваха видни магистрати, конституционни съдии, членове на ВСС и на Инспектората към него, представители на адвокатурата и другите правни професии, на неправителствени и правозащитни организации, депутати, както и представители на медиите.
Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на председател на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество

Избор на заместник-председател и двама членове на Комисията за регулиране на съобщенията

    Последни новини