Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева участва в Клисура в тържественото честване на 142-та годишнина от Априлското въстание
30/04/2018
Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева участва в Клисура в тържественото честване на 142-та годишнина от Априлското въстание. Тя присъства на зарята-проверка на пл. „20-ти април“, прие строя и поздрави почетните роти на Българската армия.

Цвета Караянчева приветства в словото си клисурци за това, че всяка година организират чествания, както и участниците във възстановката за тяхната всеотдайност в оказването на почит към героите на величавите и трагични събития от април 1876 година. По думите й днес Клисура е красива, достойна, съхранила паметта на загиналите, Клисура, която няма да позволи подвига да изтлее в забвение.

Прави сте, клисурци, да изпитвате истинска гордост, обърна се Цвета Караянчева към събралите се хора. И не само заради миналото, не само за това, че сте наследници на великани, а и заради настоящето, заради опазената родова памет, заради това, че благодарение на хора като вас подвигът на въстаниците живее и ще живее, подчерта тя. Според нея клисурци продължават да дават пример за единство, за стремежа ни да бъдем силен и уважаван народ.

Цвета Караянчева отбеляза, че след Освобождението благодарна България 30 години събира дарения, за да може да издигне тук най-достойния паметник на саможертвата на клисурци и този паметник е Читалището. То е символ на духа, просвещението и културата и нашите деди са знаели, че точно такъв символ заслужава Клисура, добави тя.
Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на председател на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество

Избор на заместник-председател и двама членове на Комисията за регулиране на съобщенията

    Последни новини