Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Близо 30 портретни и художествени фотографии от събития, военни ритуали и церемонии представя изложбата "Хиляди лица - една армия", която гостува в Народното събрание
03/05/2018
Близо 30 портретни и художествени фотографии от събития, военни ритуали и церемонии представя изложбата "Хиляди лица - една армия", която гостува в Народното събрание. Експозицията, която е по повод 140-ата годишнина от създаването на Българската армия, беше открита от председателя на Народното събрание Цвета Караянчева и председателя на парламентарната Комисия по отбрана ген. Константин Попов.

Законодателният орган е този, който трябва да направи така, че нашите военнослужещи да се чувстват добре, да се чувстват защитени и спокойно да изпълняват своя войнски дълг, подчерта председателят на Народното събрание. Цвета Караянчева отбеляза, че изложбата "Хиляди лица - една армия" е посветена на личностите, наследници на българските опълченци, наследници на онази Българска армия, която не е допуснала да бъде пленено дори едно българско знаме. Нека видим лицата на тези хора, чиито имена не чуваме по време на тържествените проверки, но благодарение на които, българските граждани спят спокойно, призова тя.

Председателят на Комисията по отбрана ген. Константин Попов посочи, че изложбата показва най-ценното - войниците от Българската армия. Това са хора с ценностна система, посветили се да служат на държавата, хора, които 24 часа в денонощието са на своя пост, подчерта той.

В експозицията, която е дело на фотографа на Министерството на отбраната, Вяра Йовева беше открита в навечерието на 6 май - Ден на храбростта и празник на Българската армия. На представянето присъстваха народните представители от Комисията по отбрана, депутати от различни парламентарни групи, знаменосците и асистентите на различните родове войски, които ще участват в тържествения парад на 6 май, както и гости на Народното събрание.
Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

    Последни новини