Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Цвета Караянчева в Златоград: Нека бъдем горди, защото България е древна, силна и красива
05/05/2018
Нека бъдем горди, защото България е древна, силна и красива, заяви председателят на Народното събрание Цвета Караянчева пред жителите и гостите на Златоград. Днес в града започна традиционният празник на чевермето, посветен на големия християнски празник – Гергьовден. По този повод председателят на парламента облече народна носия от Кирково.

Пазете дълбоко в себе си тази красота, усещайте я със сърцето и душата си, предавайте я на следващите поколения, защото само тук и сега може да се усети духът на родопчанина, онази любов, онази сила и трудолюбие, характерни за тези хора, заяви Цвета Караянчева. Ние сме хора с големи сърца, с богата душевност и затова обичаме толкова много родния край, допълни тя. Нека да запазим тези багри, които виждате в народните носии, и да ги предадем на поколенията, да бъдем горди българи, защото България е древна, силна, красива, призова Цвета Караянчева.

Пред журналисти председателят на Народното събрание заяви, че от всичко родопско най-много й помага духът, родолюбието и позитивността.

Председателят на Народното събрание пожела да има консенсус и разум в парламента, защото от политиците зависи бъдещето на държавата. „Трябва да бъдем единни – така, както пише на сградата на Народното събрание „Съединението прави силата”. Това е и девизът на нашето председателство. Нека бъдем разумни“, призова Цвета Караянчева.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на председател на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество

    Последни новини