Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева и народни представители участваха в тържествените прояви по повод Деня на храбростта и празника на Българската армия – 6 май
06/05/2018

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева и народни представители участваха в тържествените прояви по повод Деня на храбростта и празника на Българската армия – 6 май.

Те присъстваха на тържествения водосвет на знамената-светини и бойните знамена. Традиционният ритуал, посветен на християнския празник Гергьовден, който се чества като празник на Българската армия, се състоя пред Паметника на Незнайния воин в София и беше отслужен от Мелнишкия епископ Герасим. Армейските знамена бяха поръсени със светена вода. Пред Паметника бяха поднесени венци и цветя. Изпълнен беше химнът на Република България от гвардейския духов оркестър. Ритуалът завърши с тържествен марш на гвардейците.

Председателят на парламента Цвета Караянчева и народни представители присъстваха и на традиционния военен парад на представителните части на Българската армия на площад "Княз Александър Първи", с който беше отбелязан Денят на храбростта и празник на Българската армия.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на председател на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество

    Последни новини