Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Цвета Караянчева: Денят на Европа е повод за пореден път да заявим своята решимост да отстояваме принципите, положени в основата на Обединена Европа
09/05/2018

Днес отбелязваме Деня на Европа. Ден, посветен на мира и обединението на европейските народи, ден, в който за пореден път заявяваме своята решимост да продължим да отстояваме принципите, положени в основата на Обединена Европа. Това заяви председателят на Народното събрание Цвета Караянчева в началото на пленарното заседание на 9 май 2018 г.

Председателят на парламента подчерта, че днес всички българи имат повод за основателна гордост, защото през последните месеци нашата страна не просто се е утвърдила като отговорен и надежден член на ЕС, но и е дала своя значим принос в дебата за бъдещето на общия ни европейски дом. Вярвам, че и занапред българските парламентаристи ще работят усърдно за гарантиране на мира, свободата и просперитета на Европа, добави Цвета Караянчева.

Сега Европа е в България, тук се дискутират важни за всички европейски граждани теми, търсят се и се намират най-удачните решения, заяви председателят на Народното събрание. Цвета Караянчева подчерта, че те са продиктувани от желанието на всички европейски народи за по-спокойно и по-сигурно бъдеще за децата ни. Защото именно децата и младежите са тези, които са най-сигурният гарант и упование за единството и целостта на Европейския съюз, добави тя.

Уверена съм, че всеки един от нас ще продължи да работи и да влага своята енергия, за да допринесе за постигането на общите ни европейски цели - мир, стабилност и просперитет, заяви председателят на Народното събрание.

Представители на парламентарните групи също направиха изявления по повод празника на Европа – 9 май.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на председател на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество

    Последни новини