Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Работната група, която подготвя нов закон срещу футболното хулиганство, проведе първото си заседание
10/05/2018

Работната група, която подготвя нов закон срещу футболното хулиганство, проведе първото си заседание в Народното събрание днес. Тя бе инициирана от председателя на Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта Славчо Атанасов. Участие взеха народни представители от всички парламентарни групи – ГЕРБ, БСП, „Обединени патриоти“, ДПС и „Воля“, както и представители на Министерството на младежта и спорта, на МВР, на Регионалното министерство и на Българския футболен съюз.

Участниците в срещата се обединиха около становището, че трябва да бъде изготвен изцяло нов закон, с който да се предприемат ефективни и съвременни адекватни мерки срещу спортното хулиганство, както и да се привлекат като членове на работната група представители на още министерства. Бяха набелязани краткосрочни мерки, свързани със спешни законодателни промени и дългосрочни, включващи подготвянето на нов закон.

Тези мерки ще бъдат представени на вниманието на институции и обществеността на Кръгла маса, която ще се проведе в Народното събрание на 19 юни 2018 г.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на заместник-председател и двама членове на Комисията за регулиране на съобщенията

Избор на омбудсман

    Последни новини