Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
С урок за професията инженер-технолог в София започна изпълнението на Програма за кариерно ориентиране на учениците, инициирана от председателя на Комисията по образованието и науката Милена Дамянова
11/05/2018
Народни представители от Комисията по образованието и науката участваха в урок за професията инженер-технолог в хранително-вкусовата промишленост на шестокласници от столичното 23-то училище "Фредерик Жолио - Кюри". Така те поставиха началото на Програма за кариерно ориентиране на учениците - съвместна инициатива на народните представители от комисията и Съвета на жените в бизнеса в България.

Програмата се реализира по идея на председателя на Комисията по образованието и науката Милена Дамянова и цели учениците от цялата страна да се запознаят с различни професии, представени им от успешни млади специалисти от различни производствени области. Това е реална стъпка от общите усилия на различни институции да дадат повече информация на учениците и да ги ориентират при избора им на училища и професионална реализация, обясни тя.

Народните представители – Галя Захариева, Венка Стоянова, Борислав Борисов и Елена Аксиева и членовете на Съвета на жените в бизнеса, водени от Ваня Кънева, дискутираха с учениците здравословното хранене, кога се учи повече – в училище или когато започнеш работа, как да бъдем успели и да обичаме това, което правим. Народните представители поканиха шестокласниците в парламента, за да ги запознаят и със своята работа.
Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на заместник-председател и двама членове на Комисията за регулиране на съобщенията

Избор на омбудсман

    Последни новини