Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева разговаря с председателя на парламента на Албания Грамоз Ручи
16/05/2018

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева разговаря с председателя на парламента на Албания Грамоз Ручи в рамките на заседанието на председателите на парламенти на страните-членки на Организацията за Черноморско икономическо сътрудничество в Истанбул.

Двамата отбелязаха важното значение на развитието на добросъседските отношения и конструктивната роля на Албания в региона, основана на европейските и евроатлантическите ценности. Висока оценка беше дадена на активните контакти между двете страни, основани на приятелство, сътрудничество и партньорство.

Цвета Караянчева и Грамоз Ручи посочиха, че двата парламента имат съществена роля за установяването на тези отношения. Председателят на Народното събрание подчерта, че има още възможности за активизиране и задълбочаване на парламентарния диалог. Цвета Караянчева допълни, че България осъществява своето Председателство в тясно сътрудничество с европейските институции и държавите-членки. Всички ние имаме интерес от стабилни, сигурни и проспериращи Западни Балкани, спазващи европейските правила и споделящи общите ценности, допълни още тя.

Обсъден бе и основният приоритет на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз – евроинтеграцията на страните от Западните Балкани.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на заместник-председател и двама членове на Комисията за регулиране на съобщенията

Избор на омбудсман

    Последни новини