Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред проведе съвместно заседание с Комисията по отбрана, обществен ред и национална сигурност на Румъния
21/05/2018
Председателят на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред Цветан Цветанов и членове на комисията проведоха съвместно заседание с Комисията по отбрана, обществен ред и национална сигурност в Камарата на представителите в Румъния. То беше в сградата на румънския парламент в Букурещ, която българските депутати имаха възможността да разгледат по-рано днес.

Работното посещение в северната ни съседка е по покана на румънската комисия и нейния председател Дорел Къпрар. На заседанието присъства и министърът по европейски въпроси на Румъния Виктор Негреску, който представи работата на своето ведомство.

Цветан Цветанов благодари на Дорел Къпрар за подкрепата за приемането с консенсус на Процедурните правила за функционирането на Съвместната група за парламентарен контрол на дейността на Европол, тъй като румънската делегация бе сред тези с първоначални резерви. По време на работната среща бе изразено общо мнение, че двете страни гарантират сигурността на 3 264 километра от най-уязвимата част на външните граници на Европейския съюз и осигуряват граничен контрол на високо ниво, с което значително допринасят за европейската сигурност.
Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на председател на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество

    Последни новини