Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Председателят на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред Цветан Цветанов и членове на Комисията посетиха Генералния инспекторат на Гранична полиция в Румъния
21/05/2018
Председателят на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред Цветан Цветанов и членове на Комисията посетиха Генералния инспекторат на Гранична полиция в Румъния. Българските депутати бяха придружени от представители на Комисията по отбрана, обществен ред и национална сигурност в Камарата на представителите в Румъния, по чиято покана са на работно посещение в северната ни съседка. Членовете на Комисиите бяха посрещнати от заместник-директора на Гранична полиция Адриан Попеску.

Попеску направи обзор на дейността на Гранична полиция и обясни как се управлява работата на звеното. В рамките на работната визита бе демонстрирано наблюдение на границите в реално време и бяха представени мерките за охрана на границите. На българската делегация бе показан и оперативният център за координация на структурите на гранична полиция и механизмът за извършването на анализ за риска.
На свой ред Цветан Цветанов запозна румънските си колеги с това как България охранява външните си граници, като подчерта, че границата с Турция, която се явява външна граница за целия ЕС, се охранява отлично от държавата и това го потвърждават всичките ни европейски партньори.

Представителите на двете комисии се обединиха около заключението, че Румъния и България изпълняват ефективно и добросъвестно задълженията си по охрана на външната граница на ЕС, изпълнили са всички критерии и заслужават да бъдат приети като пълноправни членове на Шенгенското пространство.
Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на председател на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество

    Последни новини