Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини

21/05/2018
Председателят на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред Цветан Цветанов и членове на Комисията разговаряха с министъра на вътрешните работи на Румъния Кармен Дан

Председателят на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред Цветан Цветанов и членове на Комисията разговаряха с министъра на вътрешните работи на Румъния Кармен Дан. Това се случи в рамките на работната визита в Румъния на българските депутати, която е по покана на Комисията по отбрана, обществен ред и национална сигурност в Камарата на представителите в Румъния.
„Много е важно, че българският и румънският парламент имат толкова добре изградени връзки за сътрудничество в сферата на вътрешните работи. Радвам се, че сте тук и ще имате възможността да посетите структури, пряко свързани с работата на нашето ведомство“, заяви министър Кармен Дан. Тя поздрави българската делегация за успешното протичане на европредседателството и съобщи, че част от приоритетите на България ще бъдат продължени от Румъния по време на тяхното председателство.

„Като политици важно е да се опитваме да бъдем полезни на практиците в сферата и да подпомагаме тяхната дейност чрез политическите си решения, за да гарантираме сигурността на гражданите“, посочи Цветан Цветанов. Той благодари за подкрепата на председателя на Комисията по отбрана, обществен ред и национална сигурност в Камарата на представителите в Румъния Дорел Къпрар при приемането на процедурните правила за Съвместната група за парламентарен контрол на Европол. „Ние също ще подкрепим Румъния в различните формати от сектор „Сигурност“ по време на тяхното председателство. Включително и в рамките на Залцбургския форум“, ангажира се Цветанов.
Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на заместник-председател и двама членове на Комисията за регулиране на съобщенията

Избор на омбудсман

    Последни новини