Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Председателят на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред Цветан Цветанов и членове на Комисията посетиха Генералния инспекторат на Румънската жандармерия
21/05/2018
Председателят на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред Цветан Цветанов и членове на Комисията посетиха Генералния инспекторат на Румънската жандармерия. Там те се срещнаха с главния инспектор на жандармерията Себастиан Кукос и с други представители на нейното ръководство.  Българските депутати са на работно посещение в Румъния по покана на Комисията по отбрана, обществен ред и национална сигурност в Камарата на представителите в северната ни съседка и на нейния председател Дорел Къпрар.

Цветан Цветанов благодари за топлото посрещане на домакините и отбеляза, че с подобни срещи се гради доверие между представителите на различните институции на двете страни. „Като съседи и партньори ние трябва да сме в постоянна комуникация и сътрудничество. Всички регионални инициативи и центрове, към които сме страна, са изключително важни за нас“, обясни председателят на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред.
От румънска страна запознаха българската делегация с дейността, задълженията и способностите на жандармерията, както и с бъдещите й планове за обучения и инициативи. Всички присъстващи се обединиха около мнението, че редът и сигурността стоят над политическата принадлежност и затова всички политици трябва да работят заедно за сигурността на гражданите.
Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на председател на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество

    Последни новини