Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Председателят на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред Цветан Цветанов и членове на Комисията посетиха адмиралския кораб на Министерството на вътрешните работи на Румъния - Ștefan cel Mare
22/05/2018

Председателят на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред Цветан Цветанов и членове на Комисията посетиха адмиралския кораб на Министерството на вътрешните работи на Румъния - Ștefan cel Mare. Това се случи на пристанището в Констанца, което е второто по големина в Европа. Българските депутати са на работно посещение в северната ни съседка по покана на Комисията по отбрана, обществен ред и национална сигурност в Камарата на представителите в Румъния. Те бяха придружавани от председателя на румънската комисия Дорел Къпрар.

Домакините от Румъния разведоха гостите си от България из кораба и представиха обзор на мисиите, които са предприемали, включително и съвместните мисии с „Фронтекс“. Те споделиха информация за тактиките им при мисии за спасяване на мигранти по вода и за мерките за противодействие на нелегалната миграция.

В рамките на работната визита бе проведено и учение по доближаване и осъществяване на контрол на кораб с мигранти в румънски териториални води. След провеждането на учението Цветан Цветанов благодари на представителите на Гранична полиция и доброволците за демонстрацията по спасяване на мигранти. „Убеден съм, че вашите усилия, както и тези на българските ви колеги, скоро заслужено ще бъдат възнаградени с членство в Шенген“, категоричен бе Цветан Цветанов.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на председател на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество

Избор на заместник-председател и двама членове на Комисията за регулиране на съобщенията

    Последни новини