Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Председателят на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред Цветан Цветанов и членове на Комисията посетиха Инспектората за спешни случаи Доброгеа
22/05/2018
Председателят на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред Цветан Цветанов и членове на Комисията посетиха Инспектората за спешни случаи Доброгеа, окръг Констанца. Там те се срещнаха с държавния секретар за извънредни ситуации Раед Арафат. Българската делегация е на работно посещение в северната ни съседка по покана на Комисията по отбрана, обществен ред и национална сигурност в Камарата на представителите в Румъния.

Домакините разказаха на своите гости от България какви мерки са предприели за повишаването на ефективността на реакцията при извънредни ситуации. Те показаха техниката, с която разполагат пожарните в румънските окръзи за спасителни операции при земетресения, наводнения и други бедствия.

Бяха обсъдени и трансграничните проекти в сектора, реализирани между двете държави. В рамките на работното посещение на българската делегация стана ясно, че съществуват планове за обмен на експертиза и съвместни обучения между медиците за реакция. Бе направена и демонстрация по спасяване и гасене на пожар.

Държавният секретар за извънредни ситуации Раед Арафат обясни, че Румъния има департамент за кризисни и извънредни ситуации в рамките на вътрешното министерство. „Той отговаря за медицинските и немедицинските случаи, като тази интегрирана система ни позволява да имаме една обща визия за развитието на сектора“, допълни той.

На свой ред Цветан Цветанов изтъкна професионализма на румънските си колеги и им благодари за демонстрацията. „Няма по-ценно нещо от човешкия живот и затова ви поздравявам за благородната кауза, която се е превърнала и във ваша работа“, заяви председателят на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред.
Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

    Последни новини